MUSICOLOGY

The scent of music

O Musicology brendu

Musicology odaje počast čulima, sećanjima i vibracijama koje muzika donosi ljudima...

Od pojave čovečanstva koristimo naših pet čula da evoluiramo i transformišemo svet oko nas... Vid, dodir, ukus, miris i sluh! Svako koristi drugačiji deo našeg tela, ali svim ovim čulima je potrebno naše sećanje.

U stvari, umetnost neprestano koristi naša čula i sećanja da bi prenela, evocirala i uzburkala... a dva naša glavna čula su sluh i miris. I oboje cvetaju u muzici i parfemu.

Svaki parfem i svaka muzika imaju svoje note, harmoniju, akorde, melodiju... a čak i više od jezičkih sličnosti postoji još jedan ključni element koji ih povezuje: a to je vazduh!

Ako sve umetnosti rezoniruju jedna sa drugom, samo muzika i miris dele isto neopipljivo i prolazno sredstvo ih prenosi i dovodi do srca. Zvukovi i molekuli putuju svemirom, dolaze i odlaze sa istim sjajem, i možda je ovo efemerno stanje ono što podvlači pravu vezu između parfema i muzike.

Na početku ove kreacije, Fabien Boukobza sa skoro 30 godina iskustva u industriji mirisa, sarađivao je sa nekoliko velikih parfemskih kuća.

Zaljubljenik u parfeme i vatreni obožalavac muzike, odlučio je da kroz parfem Musicology izrazi svoja sećanja, svoje muzičke i olfaktorne emocije.

Orkestrirana od strane Nathalie Lorson, međunarodno poznate majstorice parfimera, ova kolekcija prepisuje u parfem ove trenutke života, kako bi ih podelila sa vama.


Testimonials

"Fly me to the Oud je sjajan miris koji ne mogu da uporedim ni sa jednim koji sam do sada osetio. Ima nesto klasicno, prefinjeno. Ide na moju listu zelja."Saša Peruničić
“Sun Goddess je izuzetno prozracan miris za ljubitelje jasmina i vanile, ali i za one koji nisu ljubitelji gurmanskih mirisa, jer je opojan, a istovremeno diskretan.”Sara Jovović
“I Belong to You je potpuno drugacija tuberoza, zahvaljujuci ruzicastom biberu i pačuliju. Lagana, sveža, opora, apsolutno jedinstvena kompozicija.”Anita Obradović

Musicology Shop