Editions de Parfums Frederic Malle

Perfumes born from total creative freedom

O Editions de Parfums Frederic Malle brendu

Frédéric Malle rođen je u francuskoj porodici industrijalaca, umetnika i parfimera. Njegov deda, Serge Heftler-Louiche, osnovao je Parfums Christian Dior pre nego što je preneo svoje znanje na Frédéricovu majku. Frédéric predstavlja treću generaciju stručnjaka za parfeme u svojoj porodici i postao je globalni autoritet u proizvodnji parfema.

Stekao je opsežno znanje o sirovinama i ravnoteži mirisa u prestižnoj parfemskoj laboratoriji Roure Bertrand Dupont, gde je takođe stekao prijateljstvo sa vodećim parfimerima u industriji. S njima je radio više od 25 godina, razvijajući lične odnose obeležene međusobnim poverenjem i poštovanjem. Kada se pročulo u svetu parfimerije da je osnovao sopstveni brend, mnogi od ovih slavnih parfimera su želeli da sarađuju s njim.

Odluka Frédérica Malle-a da stvori Editions de Parfums bila je pre svega reakcija na komercijalni bum sredinom 1990-ih, kada je masovna potrošnja gušila ekspertizu i integritet u trgovini parfemima. Parfimeri su bili podjednako frustrirani tržištem koje je više vrednovalo imidž od proizvoda. Parfemi kao umetnička dela su izumirali, zajedno sa umetničkim statusom njihovih tvoraca.

Sučeljen s neizbežnim padom trgovine parfemima, Frédéric se vratio onome što je parfimerija nekada bila i onome što bi mogla ponovo biti u našem modernom kontekstu: trgovini u kojoj je parfem rezultat potpune kreativne slobode, oslobođen pritisaka marketinških strategija i rokova. U suštini, povratak negovanju kvaliteta, nešto što je osećao da izmiče kroz prste industrije luksuza. Frédéricova ambicija da obnovi kvalitet pratila je istinski moderan pristup parfimerima: želeo je da ih slavi kao umetnike prodajući njihove parfeme pod njihovim imenima.

Tako je rođena ideja o izdavačkoj kući za parfeme, gde se parfemi stvaraju i objavljuju kao jedinstvena umetnička dela. Frédéric Malle, čija je uloga mnogo slična ulozi urednika, individualno vodi svoje parfimere na putu da prevaziđu kreativne granice i komponuju parfemske klasike sutrašnjice.

Frédéric Malle je osnovao Editions de Parfums kao izdavačku kuću za renomirane parfimere i njihov najinovativniji rad. Kao stručnjak za parfeme, gospodin Malle ručno bira parfimere i sarađuje sa njima pojedinačno kako bi stvorio umetnička dela koja predstavljaju najbolje iz svake kategorije mirisa. Zajedno nastavljaju da podižu standarde savremene parfimerije.


Testimonials

"Nota mošusa u kombinaciji sa oštrim zimskim začinima čini da privlačim poglede gde god da zakoračim. Sviđa mi se ‘Musc Ravageur’, u pitanju je sasvim zreo miris!"Vlada Todorović
"Što više nosim 'L’Eau de Hiver', više nota mi se otvara sasvim drugačije. Osećam pun miris parfema, njegovu svežinu i lakoću koja prija mojoj koži. Ako vam ovo zvuči primamljivo, probajte!"Marko Nikić
"Moj prvi utisak o parfemu 'Portrait of a Lady' je da je u pitanju veoma moderan miris. Slatkoća karanfilića me je iznenadila i potpuno oduševila. Sve note su savršeno izbalansirane, zbog toga bih rekla da ovaj parfem pokazuje nevjerovatan talenat njegovog autora."Marta Rakočević

Editions de Parfums Frederic Malle Shop

Postavi opadajući smer

Stavke 1-8 od 18

Page
po stranici
Postavi opadajući smer

Stavke 1-8 od 18

Page
po stranici