Santa Maria Novella

Step into the magical world of fragrance artistry

O Santa Maria Novella brendu

Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella može da prati svoje korene sve do Firence 1221. godine. Te godine, dominikanski monasi osnovali su manastir Santa Maria Novella i počeli da gaje - između ostalog - vrt. Iz tog istog vrta, počelo je da se razvija viševekovno iskustvo u farmakopeji i prirodnim tvorevinama. Kasnije se to iskustvo proširilo na oblasti iz kozmetike, mirisa i wellness proizvoda.

Unutar kompleksa manastira crkve Santa Maria Novella u Firenci nalazi se istorijska radnja Officine koja je vekovima bila srce i duša njenih aktivnosti.

Već 800 godina, ovo je mesto gde se stvaraju i distribuiraju starovekovne tvorevine, parfemi i kozmetika, čineći radnju u Via della Scala najstarijom apotekom na svetu. "La Scala" je glavni muzej Officine Profumo Farmaceutica Santa Maria Novella. U ovoj najstarijoj apoteci freske u sakristiji nastale su krajem četrnaestog veka i delo su učenika poznatog slikara Đota, a rukopisi sa kozmetičkim i lekovitim receptima koje su razvili apotekarski monasi i originalni alati kojima su se pravile drevne pripreme čine da muzej apoteka "La Scala" bude jedinstvena i neprocenjivo vredna.

Danas ovaj prostor i dalje prenosi identitet brenda koji je tokom vremena uspeo da sačuva i unapredi najbolje kvalitete Italije, Firence i renesansne kreativnosti, zanatskog umeća i pažnje prema kvalitetu.


Santa Maria Novella Shop

Postavi opadajući smer

Stavke 1-8 od 82

Page
po stranici
Postavi opadajući smer

Stavke 1-8 od 82

Page
po stranici