Vesti

Brend Starck - Saga o ljubavi i kreativnosti

Brend Starck je najbolje upoznati kroz reči njegovog tvorca, dizajnera Filipa Starka (Philippe Starck).

O svojim počecima o kaže:

Detinjstvo i prodavnica parfema:

"Jednom davno, bio jedan mali dečak, vrlo sladak, vrlo šarmantan. To sam bio ja. Zato nikada ne treba da verujete deci kada jednom odrastu. Imao sam osam ili devet godina i živeo sam samo sa majkom zato što se razvela. U to vreme, među francuskom buržoazijom, kada bi se žena razvela, njena porodica bi joj kupila prodavnicu parfema kako bi mogla da zarađuje."

"Kada nije bilo kupaca, Moja teritorija je bila iza prodavnice - magacin sa velikim policama gde sam se pentrao i imao običaj da se zadržavam na najvišoj, sanjajući poput mačke, okružen parfimisanim losionima, šamponima i sličnim stvarima. Mislim da sam upravo na toj polici počeo da shvatam da će moj život biti posvećen kreativnosti, zato što je jedino to bio pravi put. Jedini beg je bilo sanjarenje, a način da pobegnem je bio kroz muziku, klasičnu muziku, uvek veoma glasnu, poput Čajkovskog, i kroz mirise."

"MIRIS JE NAJSNAŽNIJE, NAJBRŽE NAJOSNOVNIJE SREDSTVO KOJE PRENOSI INFORMACIJU DO MOZGA I ZBOG TOGA SAM STEKAO NAVIKU DA ŽIVIM SA MUZIKOM I MEĐU PARFEMIMA."

Na polici je postojao je parfemski proizvod za prezentaciju. Uzimao bih ga i prskao parfem ili losion na kožu žena postavljajući im pitanje “da li vam se dopada”? A one bi mirisale, i ja bih mirisao, a parfem bi postajo živ na njihovoj koži: parfem bi počeo da živi tek onda kada bi dodirnuo kožu.

To znači da su koža i parfem ista stvar. Kada staviš parfem, to je kao da stvoriš sopstvenu teritoriju. Slično je i sa muzikom, muzika je deo tebe i oko tebe.

 



    PEAU DE NUIT INFINIE

  • Akord minerala praćen svežinom i živošću bergamota i limuna.
  • Odavanje počasti njenom veličanstvu lepoti kroz ćilibar i drvenaste note.
  • Prisutna je i koža, sa dodirom somota

    PEAU DE LUMIERE MAGIQUE

  • Svetlucavi cvetni akord sa citrusima i ljutkastim notama
  • Zrak svetlosti koji potiče od jasmina iz Indije i cvetova đumbira.
  • Zlatni oreol praćen dodirom pačulija

    PEAU D’AMOUR

  • Mandarina, malina, svež đumbir
  • Ruža, Sambac jasmin, belo cveže, đurđevak
  • Puderasti tonovi, biljka tonka, mineral ćilibara, užareni pačuli

To je bio dan kada je sve stalo. Zatim se vreme ponovo pokrenulo, u ritmu srca, sunce se približilo, vazduh je postao muzika, misli su se spojile. Svet je bio u harmoniji. Oko tebe, oko nas. To je bio dan kada sam te prepoznao, to je bio dan kada sam nestao u tvojoj koži. Bio je to dan kada je jedino preostala – ljubav.

Za tebe.