Niche parfemi: Sve što treba da znate o najluksuznijim parfemima

 

 

Odabrati pravi parfem znači pronaći svoj mirisni potpis, koji će biti prepoznatljiv, unikatan i potpuno autentičan. Poznavaoci parfema su uvek u potrazi za dobrim mirisom, koji ne poseduje veliki broj ljudi. Oni tragaju za raskošnim mirisima koje će moći da osete svim svojim čulima. Tragaju za ekskluzivnim i inovativnim parfemima, koji će ih učiniti posebnim i upečatljivim. Takvi parfemi se opisuju kao istinska umetnička dela pretočena u bočicu i poznati su kao - niche parfemi. 

 

Šta se to skriveno, tajno i magično krije u njima?

Niche parfemi: Značenje luksuznog

 

Kada je reč o unikatnim proizvodima, poznato je da se na tržištu ne mogu naći raskošniji mirisi od parfema koji se označavaju kao niche parfemi. Osmišljavanje, kreiranje i proizvodnja ovakvih parfema zahteva potpunu posvećenost, strpljenje, iscrpno istraživanje i konstantnu želju za novim i inovativnim. Bogata tradicija i odabir retkih i dragocenih sastojaka su komponente koje ih čine luksuznim. Svaka kap ovih parfema osvaja čula i čini da se svako ko ih koristi oseti prefinjeno i glamurozno.

 

Kovanica “nichepotiče iz francuskog jezika, kojom se označava skriveni prostor ili udubina u zidu. Kada je reč o parfemima, značenje ove reči dobija potpuno drugi smisao. “Niche” parfemi predstvaljaju proizvode, koje niko drugi na tržištu ne može da ponudi. Nije ih moguće pronaći u parfimerijama, jer su ih proizvodile i još uvek proizvode manje parfemske kuće čiji parfimeri uživaju potpunu umetničku slobodu i mogućnost da eksperimentišu posebnim i dragocenim sastojcima. Danas ih proizvode ekskluzivne parfemske kuće i proizvode se u manjim količinama, zbog čega su dostupni isključivo onima najistančanijeg ukusa. Niche parfemi mogu se isključivo opisati kao jedinstveni i drugačiji.

 

Šta su niche parfemi?

 

Manje porodične parfemske kuće širom sveta koristile su znanje, veštinu i strast ka kreiranju mirisa i kombinaciji sastojaka kako bi napravile parfem izuzetne vrednosti. Za razliku od velikih parfemskih kuća koje teže ka tome da zadovolje što veći broj korisnika, niche parfemske kuće su oduvek nastojale da kreiraju vrhunski proizvod. Kreatori parfema uživaju u svojoj nezavisnosti i slobodi stvaralaštva kako bi svetu predstavili iskonska remek-dela, zbog čega niche parfeme karakteriše strast ka umetnosti naglašenom posebnosti sastojaka. Prilikom njihovog kreiranja se posebna pažnja posvećuje svakom detalju, jer se svaki sastojak bira i svaka bočica je izabrana da ispričaju najlepše priče - priče parfimera.

 

Inspiraciju za unikatne mirise parfimeri su nalazili u svetu koji ih okružuje, unoseći u harmoniju mirisa svoja iskustva i osećanja. U ovom segmentu parfemske industrije je važno koji kreator stoji iza kolekcije parfema, jer one predstavljaju njegovu umetnost. Ukoliko se detaljnije pogledaju niche parfemske kuće koje važe za najuglednije proizvođače parfema na svetu, može se utvrditi da su to kompanije sa dugogodišnjim, pa čak i viševekovnim iskustvom vrhunskog poslovanja. Za njih proizvodnja parfema ne predstavlja isključivo posao, već poseban životni stil. Zahvaljujući neprekidnoj težnji za napretkom i inovacijama, parfimeri su iskoristili strpljivo prikupljeno znanje i preneli ga na najviši mogući nivo. 

 

Ono po čemu se niche parfemi razlikuju od komercijalnih jesu najfiniji sastojci, koji se pronalaze u različitim krajevima sveta i koji se ne mogu osetiti u drogerijskim parfemima. Originalnost u bočici - reči koje najbolje opisuju ovu vrstu mirisa. Iza svake kolekcije ponosno stoje imena renomiranih kreatora, pri čemu se odabiru parfema iz ove industrije pridaje veliki značaj. Niche proizvodi govore jezik luksuza. Osim što je njihovo pakovanje ručno potpisano imenima kreatora, brendovi mogu osmisliti parfem prema Vašem ukusu, potpuno jedinstvenu kreaciju u kojoj možete uživati samo Vi. Parfemska kuća Tiziana Terenzi posvećena je proizvodnji parfema u skladu sa ukusom naručilaca, čiji se duplikati ne mogu pronaći nigde u svetu.

 

Po čemu se izdvajaju najbolji niche parfemi?

 

Kroz niche parfeme je protkana istorija proizvodnje parfema od prvih parfemskih kreacija osmišljenih pre nekoliko vekova, pa sve do danas kada su takvi parfemi poslali simbol prestiža i raskoši. Verovali ili ne, istorija ovih parfema seže još u Veneciju, Firencu i Francusku kao prve parfemske prestonice Evrope. Prve mirisne vode i parfeme koristili su čak porodica Mediči, Marija Antoaneta, Napoleon, kraljica Viktorija i Elizabeta I. Sa ponosom možemo ukazati da se nekoliko parfemskih kuća održalo sve do danas stvarajući revoluciju u modernoj perfimeriji i kreirajući vrhunsku umetnost. U njihovim mirisima uživali su pripadnici kraljevskih i plemićkih porodica, dok je jednu parfemsku kuću osnovao i sam sultan Omana. 

 

Mnogi parfimeri bili su uvažni gosti na dvorovima. Jean-Francois Houbigant, osnivač čuvene parfmeske kuće The House of Houbigant bio je lični parfimer cara Aleksandra III, kada je kreirao jedinstven parfem namenjen njegovoj ženi carici Mariji Fjodorvonoj. Nesvakidašnja istorija je ono tajnovito po čemu se izdvajaju najbolji niche parfemi. Mnoge kuće stvorile su smele kompozicije, koje su otvorile put modernoj proizvodnji parfema. Neka od najpoznatijih imena u industriji niche parfema su Guerlain, Amouage, Creed, The Different Company, M.Micallef, Tiziana Terenzi i druge kompanije, koje kreiraju vrhunske kozmetičke proizvode.

 

Odabirom nekog od ovih parfema postaćete deo bogate istorije i pronaći svoj atraktivni mirisni potpis. 

 

Da li znate kako miriše umestnost

 

Da li je moguće osetiti umetnost? Ako ste bili u prilici da pomirišete i držite u ruci neki od parfema niche brendova znači da ste imali jedinstvenu mogućnost da osetite umetnost svim čulima. Niche parfemi prave se ručno od prirodnih i najdragocenijih sastojaka, koji se mogu naći u prirodi. Koriste se najfinije komponente iz udaljenih krajeva, zbog čega ovi parfemi predstavljaju ceo svet u bočici, svojevsrtan spoj kultura, običaja, naroda, magije Istoka i Zapada. Inspirisani su iskrenim emocijama, iskustvom, uspomenama, putovanjima i prirodom. 

 

Mirisi ovih parfema se ne mogu opisati kao svakodnevni ili uobičajeni. Kada su u pitanju nice parfemi, postojanost je izuzetna. Kako se tokom proizvodnje koriste sveži i najskuplji sastojci, prodoran miris postepeno obuzima sva čula zadržavajući se dugo na koži. Izbor sastojaka nije jedina stvar o kojoj kreatori vode računa tokom proizvodnje. Posebna pažnja se poklanja čak i načinu i uslovima na koji se sastojci gaje i obrađuju, a najviše emociji koju miris treba da probudi u korisniku. Niche parfemske kuće poznate su po spajanju nespojivog i rušenju granica uobičajene proizvodnje parfema. Kuće poput Escentric Molecules koriste pojedinačne molekule, Guerlain je poznat po retkoj crnoj orhideji, Montale po egzotičnom oudu, dok neki brendovi koriste ručno brani jasmin, vanilu, pa čak i zlatnu prašinu.

 

Sloboda parfimera da se umetnički izraze najbolje dolaze do izražaja kada se pogleda pakovanje parfema. Elegantno osmišljene bočice dužne su da prate i na pravi način predstave raskoš retkih sastojaka. Kreativnom izgledu posvećuje se izuzetna pažnja, toliko da svaka pojedinačna bočica predstavlja ukras za sebe. Bočice su ukrašene Swarowski kristalima, komadićima zlata i srebra, retkih vrsta drveta ili ručno oslikane. Jedan od razloga zbog kojeg niche parfemi dolaze u ograničenim količinama je činjenica da ih ručno potpisuju sami kreatori parfema. Poput zanosnog mirisa i veličanstveno pakovanje izaziva bujicu emocija i oduzima dah.

 

Usled odabira isključivo skupih i finih komponenti, cena niche parfema prati standard visokog kvaliteta. Ipak, istinski poznavaoci dobrih mirisa prepoznali su užitak za koji su neretko spremni da izdvoje veću svotu novca. Kada se uporedi osećaj koji parfemi ove kategorije izazivaju, takvu suštinu je nemoguće naplatiti. 

 

Na korak do najboljih ženskih niche parfema

 

Najbolji niche ženski parfemi nude ekskluzivnost kakvu ne možete pronaći na tržištu. Ovo su parfemi koji otkrivaju sve tajne ženstvenosti - zavodljivost, senzualnost i gracioznost. Njihovi kreatori odbacuju sve što je svakidašnje i obično kombinujući mirisne note tako da koje u dodiru sa kožom stvaraju magiju. Poznati po neodoljivim mirisima, namenjeni su ženama koje žele da se osećaju prijatno u svojoj koži, a cilj kreatora parfema je da naglase Vašu individualnost i ženstvenost. Važnost dobrog i kvalitetnog parfema zauzaima posebno mesto u ženskom ritualu ulepšavanja, jer su raznolikim mirisima žene stvarale utisak o sebi. 

 

Odvažne žene poput pripadnica carskih, kraljevskih i aristokratskih porodica ili glumica i umetnica koračale su hrabro u svaki novi dan noseći parfeme koji su činili da se osećaju tajanstveno i očaravajuće. Prepoznatljivim mirisnim notama poznatih niche brendova nisu mogle da odole ni velike holivudske zvezde poput Odri Hepbern, Eve Tarner, Ave Gardner i Madone. Čini se kao da jedinstvena formula parfema otkriva sve tajne ljubavi i slavi Vašu ličnost. Posedovati parfem izuzetnog kvaliteta znači prepustiti se vrtlogu senzacionalnih mirisa bezvremene ženstvenosti.

 

Izaberite kvalitet: Najbolji niche muški parfemi

 

Zadatak kreatora niche parfema je da osmisle kvalitetan miris, bezvremeni klasik adekvatan za svaku priliku. Ono što niche muške parfeme čini najboljim proizvodima dostupnim na tržištu je priča koja povezuje generacije. Dobra praksa se već dugi niz godina prenosi sa generacije na generaciju. Porodice parfimera prenosile su znanje na svoje potomke, koji su jednako uživali u iznalaženju neverovatnih mirisa kreirajući jedinstvene parfeme za muškarce. Osim toga, korišćenje izuzetnih muževnih mirisa postala je neraskidiva veza između očeva i sinova.

 

Više od dvadeset parfemskih kuća kreirale su harmoniju mirisnih nota i tonova koji ne poznaju granice luksuza i raskoši. Obožavaoci ovih retkih mirisa bili su ruski imperatori, evropski kraljevi, pa čak i sam Napoleon. U Francuskoj se i danas prepričava kako je slavni Napoleon pripremajući vojsku za nove pohode često odvojio vreme da poseti kuću The House of Houbigant i izabere parfeme, koje je nosio sa sobom na svako putovanje i vojni pohod. Sa razlogom se niche parfemi ubrajaju među najbolje, ekskluzivne i retke, jer predstavljaju simbol tradicije, istoriju i razvoj unikatnih mirisa. Zbog čega su ovo najbolji parfemi za Vas?

 

Dopadljiv muški miris ovih parfema izdvojiće Vas iz mase i ispuniti svaku prostoriju u kojoj se nalazite. Neodoljivi i osvežavajući tonovi parfema izmamiće poglede tako da se za svakim ko ih nosi okreće glava. Kombinacija sastojaka odgovara svačijem ukusu i osmišljeni su tako da istaknu stil i naglase ličnost. Niche parfemi su dodatak koji čini da se osećate moćno, dominantno i muževno. Parfemske kuće preuzele su zadatak da pokažu sliku idealnog muškarca, što čine prijatnim i elegantnim muškim mirisima. Ukoliko se pogledaju liste najboljih muških parfema svih vremena, na visokim pozicijama se nalaze upravo niche muški parfemi. Retki i dragoceni sastojci, tehnika izrade mirisa, kao i elegantna pakovanja ih sa razlogom svrstavaju među najpopularnije parfeme za svako godišnje doba i priliku. Niche parfemi predstavljaju izuzetna ostvarenja, a među najlepšima se nalaze kreacije parfemskih kuća Guerlain, Creed, Amouage, Acqua di Parma.

 

Iza svakog parfema se krije iscrpno istraživanje i eksperimentisanje različitim komponentama kako bi se dobila idealna kombinacija. Pored primarne parfimerijske delatnosti, mnoge niche parfemske kuće odlučile su se za proizvodnju preparata za neku kose, kože i brade. Niche parfemi i kolonjske vode čine važan deo svakodnevnih muških rituala. Parfemske kuće posvetile su se kreiranju visokokvalitetnih proizvoda kako bi Vašoj koži obezbedile potrebnu negu obogaćenu mirisnom bazom. Pored atraktivnog mirisa, proizvodi za negu kože i brade pružaju koži potrebnu hidrataciju i mekoću. Kolonjske vode prožete su prepoznatljivim notama što ih čini odličnom mirisnom podlogom, koja se lagano stapa sa mirisnim tonovima parfema. 

 

Parfemi koji slave Vašu ličnost

 

Nijedna lista najbojih parfema na svetu nije potpuna bez unisex niche parfema. Njihova posebnost leži upravo u njihovoj originalnosti i kombinaciji mirisa koja prevazilazi sve granice. Ideja unisex mirisnih kompozicija osmišljena je tako da odgovara kako ženama, tako i muškarcima. Glavna karakteristika je neutralnost upakovana u perfekciju, koja ruši sve stereotipe. Za kombinaciju hrabrog i umerenog odlučiće se sve osobe istančanog ukusa, koje ne žele da nose parfem koji imaju svi.

 

Oštre note prožete su slatkim i puderastim tonovima što na jedinstven način oslikava neprestanu borbu muževnosti i ženstvenosti. Parfemi niche industrije predstavljaju stil, prefinjenost i eleganciju. Bez sumnje predstavljaju sofisticiranost koja nikada ne izlazi iz mode i govore sami za sebe. Stavljaju fokus na ono najvažnije, na suštinu - na individualnost. Unisex niche parfemi su parfemi koji pronalaze nas i specifični su i jedinstveni, kao i svako od nas. 

 

Niche parfemi u Beogradu: Pronađite Vaš primerak

 

Za razliku od dizajnerskih i komercijalnih parfema, niche parfemskim kućama reklamiranje ne predstavlja ključni deo prodaje. Naprotiv, kako njihove kreacije predstavljaju umetnička ostvarenja, a kvalitet je daleko poznat, svaka reč je suvišna. Nisu namenjeni za veća tržišta, već su ograničeni potrebama malog broja ljudi, istinskim poznavaocima parfema koji žele luksuz i autentičnost. Iz tog razloga se ne mogu kupiti u parfimerijama, već isključivo u ekskluzivnim prodavnicama parfema ili specijalizovanim online prodavnicama. Prodaja i naručivanje niche parfema dostupni sada i u Beogradu. 

 

Na adresi Kralja Petra broj 67 nalazi se ušuškana nova niche parfimerija Belodore. Nova lokacija donosi još veću ponudu poznatih parfemskih brendova kao što su Creed, Escentric Molecules, Amouage, Acqua di Parma, Tiziana Terenzi, Houbigant, Floris i mnogih drugih. Ovo je pravo mesto za sve koji žele sebi da priušte dodir luksuza i raskoši. Više od dvadeset neverovatnih imena krasi police parfemskog butika, koji sa ponosom predstavljaju kupcima kolekcije unikatnih mirisa. 

 

Parfemi neverovatnih mirisa mogu se pogledati, ali i poručiti online! Ukoliko ste podozrivi prema kupovini preko interneta, sa Belodore brendom ne možete pogrešiti. Naš najveći uspeh je Vaše poverenje, dopustite nam da se brinemo o Vašem mirisnom pečatu.

 

Dopustite da pravi parfem pronađe Vas!