Najlepši ženski parfemi za zanosne dame

 

Miris je često uverljiviji od dela, a mirisne note duže omamljuju od bilo koje reči. Danas lepo mirisati predstavlja stvar higijene i elegancije, odraz dobrog stila i ogledalo ljudskog bića. Ako se ne zaljubljuju u cipele, žene se zaljubljuju u parfeme, pa ne čudi što su najlepši ženski parfemi ženini glavni saveznici u svakom momentu i na svakom mestu.

 

Parfemski svet predstavlja svet mirisnih snova svake žene. Mnogo zanosnih mirisa, veliki izbor najrazličitijih mirisa za svaku priliku, za svako doba godine, za svako raspoloženje, za svaku odevnu kombinaciju. Postoji toliko neodoljivih mirisnih nota koje se nude na tržištu i koje se iznova pojavljuju, da je neretko vrlo teško biti veran samo jednom mirisu.

 

Za ženu, odabir idealnog parfema koji često govori umesto nje same može biti pravi izazov. Potrudili smo se da Vam olakšamo odabir savršenog ženskog mirisa, te u daljem tekstu saznajte zanimljivu istoriju ženskih parfema, koji su najlepši letnji ženski parfemi, a koji zimski, kao i koji su to najlepši ženski parfemi po muškom mišljenju na čiji miris nijedan muškarac ne ostaje imun.

 

Neodoljivi mirisi ženskih parfema i njihovi počeci

 

najlepsi_zenski_parfemi_perris

Zanosni mirisi koje kriju najlepši parfemi ženski su najveći adut u svakoj prilici od samog postojanja sveta. Prvi pisani tragovi o upotrebi parfema potiču iz Egipta. U Tutankamonovoj grobnici je pronađen veliki broj bočica različitih parfema, čiji se miris mogao osetiti i posle tri hiljade godina.

 

Mirisna ulja, koja su jedan od glavnih sastojaka i ženskih i muških parfema, koristila su se u kozmetičke svrhe još 1500. godine pre nove ere. U antičko doba, pripadnice nežnijeg pola su se izjednačavale sa boginjama, te su težile da svoju lepotu poistovete sa nebeskom uz pomoć parfema, pa se verovalo da samo dve, tri kapljice parfema približavaju ženu boginji.

 

Alhemičari za koje se smatralo da prave parfeme su u srednjem veku bili osuđivani, pa se veruje da se tek u osamnaestom veku podsticala proizvodnja zanosnih mirisa iz bočice. Zanimljivo je da je dvor Luja XV je nazivan „dvorom parfema“ i svi dvorani su bili u obavezi da svaki dan nanose drugačije mirise na svoju kožu.

 

Osamnaesti vek je obeležilo pravljenje kolonjske vode, dok su u devetnaestom veku napravljeni prvi sintetički mirisi. Parfemska industrija je počela da cveta krajem devetnaestog veka i svu pažnju usmeravala je na potrebe dama kako iz visokih krugova društva, tako i na pripadnice lepšeg pola srednje klase.

 

Parfemi su polako postajali luksuz sa vlastitim imenima, prava umetnost i rapsodija mirisa spakovanih u neodoljive bočice koje su još jače i snažnije privlačile žene. Parfemski svet nastavljao je da se širi i nakon brojnih ratova korišćenje parfema postalo je svakodnevni ritual kako za žene, tako i za muškarce. I danas se ne može zamisliti da se izađe iz kuće bez dve, tri kapi omiljenog mirisa.

 

Najlepši letnji ženski parfemi koji otvaraju sva čula

 

Mirisi letnjih ženskih parfema su sočni, voćni, puni života. Odišu sofisticiranošću i pružaju dugotrajan osećaj svežine sa samo nekoliko kapljica. Tokom leta se ne preporučuje korišćenje jakih i „teških“ parfema, koji su idealan izbor za hladnije dane. Svežina je ono što predstavlja sinonim svakog letnjeg parfema za ženu.

 

Najlepši letnji ženski parfemi imaju zadatak da unesu dašak svežine u Vašu svakodnevicu na plus četrdeset. Kako postoji mnogo neodoljivih mirisa koji su idealni za korišćenje tokom toplih dana, izbor nije nimalo lak, ali smo mi za Vas izdvojili nekoliko letnjih ženskih parfema koje dame prosto obožavaju.

 

  1. Chanel, Chance – sveži tonovi citrusa i kedra kombinovani sa vodenim zumbulom, jasminom i ružičastim biberom, uz sladunjavi pačuli i beli mošus daju neodoljivu aromu koja se dugo oseća na koži nakon nanošenja.
  2. Creed, Love in White – mirisne note etarskog ulja bugarske divlje ruže i kalabrijskog bergamota, arome florentinskog irisa, magnolije, pirinča i virdžinijskog kedra dopunjuju mirisi slatke jabuke, jasmina, sandalovine i sivog ćilibara koji zajedno u kombinaciji čine da ovaj parfem odiše glamurom i luksuzom.
  3. Tom Ford, Soleil Blanc – mirisne note citrusa narandže i bergamota, začini kim, kardamon i ružičasti biber obogaćeni aromom jasmina, kokosa, vanile i ylang-ylanga daju zanosni miris ovog unisex parfema koji je idealan izbor za vrele letnje noći.
  4. Acqua di Parma, Chinotto of Liguria – opojni miris gorke pomorandže, mandarine, ruzmarina i kardamona čine da se sa samo jednim raspršivanjem osetite kao da šetate ligurijskom obalom.
  5. Narciso Rodriguez, Narciso Rouge – ovaj strastveni ženski miris obogaćen je mirisnim notama bugarske ruže i irisa koju dopunjuju drvenaste i ćilibarske note čineći da ne prođete nezapaženo gde god da se pojavite.

 

Najlepši ženski parfemi za zimu – mirisi koji bude dobro raspoloženje

najlepsi_zenski_parfemi_rose_oud

Zima je period u godini kada je ne samo dopušteno, već i poželjno koristiti jače mirisne note koje upotpunjuju svaku odevnu kombinaciju. Najlepši zimski ženski parfemi se odlikuju ne samo svojim intenzivnim mirisom, već i kombinacijom mirisnih nota koje bude u ljudima pozitivna raspoloženja i lepe uspomene.

 

Zimske parfeme za žene karakterišu začinske i malo teže mirisne note, a mi smo za Vas napravili listu Najlepši ženski parfemi za zimu kako biste lakše pronašli miris koji najviše godi svim Vašim čulima i koji na najbolji način dopunjuje Vaš stil.

 

  1. Tom Ford, Black Orchid – note crnog tartufa i šljive uz začinski rum, bergamot i gorku pomorandžu, čine ovaj hladan miris savršenim izborom za kasnu jesen i zimu, kako za žene tako i za muškarce.
  2. Jimmy Choo, Fever – osnovne note ovog parfema su cvetne što bi mnoge asociralo na letnji parfem, ali ovaj miris odiše elegancijom i glamurom kakav se samo može osetiti tokom hladnih zimskih noći.
  3. Marc Jacobs, Perfect – bazu ovog neodoljivog parfema čine meki mirisi kašmira i kedrovine, srce je obojeno umirujućim tonovima bademovog mleka, dok se parfem otvara notama sočnog rabarbara i narcisa.
  4. Burberry, My Burberry Blush – uz vodeće note ovog mirisa koje pripadaju cvetnoj kategoriji (cvet šipka, jabuke, ruže i visterije), ovaj parfem je idealan za svakodnevno korišćenje.
  5. Amouage, Memoir - kombinacija neodoljivih mirisa ruže, jasmina, manadarine, različitih začina uz drvenaste note čini ovaj niche parfem zanosnim mirisom idealnim za hladne, zimske večeri.

 

Najlepši ženski parfemi po muškom mišljenju koji mame uzdahe

 

Biranje idealnog mirisa može biti vrlo komplikovano i frustrirajuće, pogotovo za jednu ženu koja koristi brojne kozmetičke proizvode čiji se mirisi mešaju. Prijatni mirisi bude naša čula i popravljaju raspoloženje, pa ne čudi što je ženama veoma bitan izbor mirisa kojim žele da ostave upečatljiv utisak i daju jasnu poruku muškarcu.

 

Ženski parfemi bez sumnje poseduju jedinstveno umeće zavođenja, a Coco Chanel je zaključila da se parfemi prskaju na mestima na kojima želimo da nas voljena osoba poljubi, te je pored pažljivog odabira mirisa koji obara sa nogu jače polovine, bitno i gde nanosite sam parfem.

 

Napravili smo listu Najlepši ženski parfemi po muškom mišljenju kako bismo Vam olakšali izbor idealnog parfema u mornu zanosnih mirisa koje nude brojne poznate i manje poznate parfemske kuće.

 

  1. Kilian, Princess Eau de Parfum – miris limuna, jasmina i breskve u kombinaciji sa orijentalnom vanilom ostavlja upečatljiv utisak i oduševljava sve koji se nađu u Vašoj blizini.
  2. Bond No.9, Madison Avenue - pored toga što je veoma dopadljiv u svetu mode, ovaj niche parfem za žene je pravi mirisni slatki greh koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
  3. Miu Miu, Fleur D’Argent – zavodljiv, senzualan, klasično ženstven miris koji obara sa nogu.
  4. Jean Paul Gaultier, Classique Woman – uz ovaj miris koji je kombinacija ruže, anisa, cveta narandže, đumbira i vanile, ljudi će Vas prepoznati zatvorenih očiju.
  5. Dior, Joy – kako i samo ime kaže, ovaj parfem donosi sreću i svojim neodoljivim mirisom obara sa nogu.

 

Izbora najrazličitijih parfema za žene je mnogo. Pronađite onaj koji stvara neodoljiv miris u dodiru sa Vašom kožom i zavladajte prostorom gde god da se pojavite!