Miris zanosne ženstvenosti: Najbolji ženski parfemi 

 

 

Merilin Monro, jedna od najvećih holivudskih zvezda i simbol ženstvenosti, volela je da naglasi da na spavanje ide samo sa nekoliko kapi parfema Chanel no.5. I ne samo to, tokom snimanja kultnog filma “Neki to vole vruće” glumici su se u tajnosti donosili parfeme i mirisne toaletne vode. Marija Antoneta je toliko volela miris dobrog parfema da je na streljanje otišla sa čak tri bočice skrivene u njenoj haljini. Engleska kraljica Elizabeta I je izričito zahtevala da sva javna mesta budu namirisana, dok je i sama obožavala kvalitetne parfeme. Zahvaljujući težnji žena da uživaju u raskošnim mirisima nastali su najbolji ženski parfemi, koji su obeležili istoriju parfemske industrije, ali ostali popularni sve do danas.

 

Izbor parfema predstavlja jedan od najintimnijih trenutaka, jer miris otkriva gotovo sve o ženi koja ga nosi. Prilikom odabira parfema dopuštamo sebi da budemo ranjivi, iskreni i posebni. Među poznavaocima i obožavaocima parfema se često može čuti da pravi parfem bira Vas otvarajući put do Vašeg srca. Prepoznaćete koji parfem najbolje odgovara Vama ukoliko na najlepši mogući način predstavlja Vaš stil, karakter, individualnost i ličnost. Ipak, teško je pronaći bolji način da naglasite Vašu ženstvenost od parfema izuzetnog mirisa koji će Vas okupati raskošem.

Zavodljivi ženski parfemi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

 

Mirisati dobro je često jedan od najlepših komplimenata za mnoge žene, zbog čega gotovo svaka žena želi da miriše zanosno i ostavi upečatljiv utisak gde god da se nađe. Kako su ukusi različiti, svet parfema našao je način da zadovolji svačija čula i pomogao svakoj ženi da se oseća prijatno u svojoj koži. Jedan parfem vrhunskog mirisa verovatno neće biti primamljiv drugim ženama, jer su mirisi baš kao i svako od nas - posebni. Zanosni miris parfema promenio je ženski ritual ulepšavanja postavivši kao imperativ težnju žena da se osećaju očaravajuće.

 

Kao najbolji ženski parfemi izdvojili su se proizvodi poznatih dizajnerskih i parfemskih kuća, koje uspešno posluju već decenijama kreirajući sofisticirane i senzualne mirise. Zavodljivi ženski parfemi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a njihovu tajanstvenu moć prepoznale su i najlepše žene, ikone modernog vremena. Džeki Kenedi, prva dama i svetska modna ikona, je tokom života nosila svega nekoliko parfema, a posebno je bila verna čuvenoj parfemskoj kući Jean Patou. Kreirajući parfeme klasičnog i ženstvenog mirisa, brend je poneo epitet najprodavanijih parfema svih vremena. 

 

Ikona ženske lepote, stila i prefinjenosti, glumica Grejs Keli nosila je na svom venčanju parfem ugledne britanske parfemske kuće Creed. Odvažno koračajući katedralom svetog Nikole u Monaku nosila je raskošan miris bergamota, ruže, irisa i tuberoze. Neverovatna Elizabet Tejlor uživala je u slatkim parfemima orijentalnog mirisa obogaćenim aromama ruže, vanile, sandalovine, ruzmarina i sveta narandže. Velika diva je postala jedna o prvih žena, koja je napravila svoje carstvo parfema čije su mirisne kreacije ostale upamćene kao najprodavaniji parfemi poznatih ličnosti sve do danas. Princeza Dajana uživala je u cvetnim mirisima i kombinacijama jasmina, tuberoze, narandže, breskve i gardenije toliko da je ostala verna jednoj dizajnerskoj kući - Hermès. Ketrin Hepbern i Rita Hejvort delile su strast prema Guerlain niche parfemima. 

 

Najbolji ženski niche parfemi koji su osvojili svet

 

Najbolji ženski parfemi se često ubrajaju u kategoriju niche parfema. Ukoliko ste nekada imali prilike da se informišete o ovim parfemima, mogli ste da saznate da se ubraju među proizvode kakve niko drugi na tržištu ne može da ponudi. Svrstavaju se u kategoriju izuzetno ekskluzivnih parfema, kojima po kvalitetu mirisa i sastojaka, dizajnu pakovanja i ceni ne može parirati nijedan drugi parfem. Međutim, razlog zbog kojeg niche parfemi važe za luksuzne i prestižne je njihova bogata istorija. Niche parfemske kuće izabrale su da svojim unikatnim kreacijama slave ženstvenost, žensku lepotu, njihovu snagu i podstaknu ih da osvoje svet. Iako su dobri mirisi isprva bili rezervisani za pripadnice kraljevskih i plemićkih porodica, moderna parfimerija predstavila je kolekcije parfema namenjenih ženama srednje klase sa ciljem da se osećaju elegantno, odvažno i glamurozno.

 

Sa razlogom se niche parfemi izdvajaju kao najpopularniji ženski parfemi, posebno ako se uzme u obzir njihova težnja da naglase individualnost svake žene. Njihova mirisna ostvarenja napravila su prekretnicu i istinsku revoluciju u ženskom načinu ulepšavanja i odevanja. Poznata kuća Patou na čelu sa svojim osnivačem Jean Patou nastojala je da žene oslobodi restriktivne mode kakva je vladala u godinama nakon Prvog svetskog rata. U svom skromnom ateljeu kreirao je do tada neviđene komade odeće kakve su bile kratke suknje i jake mirise inspirisane magičnim Istokom i živahnim Balkanom. Jacques Fath osnivač istoimene parfemske kuće bio je očaran ljupkim i sofisticiranim Parižankama, koje su postale inspiracija za prve kolekcije parfema.

 

Među najboljim ženskim parfemima moraju se pomenuti i mirisna ostvarenja brenda The Beautiful Mind Series. Parfemska kuća posvećena je kreiranju originalnih ženskih parfema, koji će ispričati priče o ženskim postignućima. Kolekcije nose inspirativne nazive - “Inteligencija i Fantazija” i “Preciznost i Gracioznost”. Zbog koncentracije visokokovalitetnih sastojaka od kojih se prave niche parfemi, oni su ujedno i najdugotrajniji ženski parfemi. Za njihovu izradu se pronalaze dragoceni i prirodni sastojci iz udaljenih krajeva sveta, zbog čega raskošan miris dugo ostaje na koži i čini se da osećate sveže pri svakom koraku. 

 

Kao najbolji ženski parfemi svih vremena izdvojili su se:

 

1. Chanel no. 5

Parfem koji nosi titulu najpoznatijeg i najprodavanijeg parfema na svetu. Harmonija aroma bergamota, limuna, cveta jasmina, irisa, ruže i đurđevka pomešana je sa odvažnim mirisima sandalovine, vanile, pačulija i vetivera. Elegantnu bočicu dizajnirala je sama Coco Chanel! 

 

2. Shalimar

Klasik parfemske kuće Guerlain iz 1921. godine još uvek se ubraja među očaravajuća i romantična mirisna ostvarenja. Moćan i topao orijentalan miris čini fuzija vanile, cveta irisa i bergamota. Parfem je inspirisan jedinstvenom ljubavnom pričom između šaha Shahjahana i njegove žene Mumtaz Mahal, a ime nosi po njenom omiljenom vrtu u Pakistanu - Shalimaru. 

Iz iste parfemske kuće među najboljim ženskim parfemima nalaze se i Apres L’Ondee sa nežnim notama ljubičice, Mitsouko sa aromama mahovine i breskve, kao i L’Heure Bleue - izuzetan ženski miris od cveta irisa, vanile i karanfila. 

 

3. Joy

Iako je već bilo reči o ovom parfemu, njegov vatreni miris se ne može opisati rečima. Jak, opčinjujući i cvetni parfem napravljen je od čak 10.600 cvetova jasmina i 336 buketa ruža. Važio je za glavni mirisni potpis najvećih diva Holivuda!

 

4. Lost Cherry

Kreacija brenda Tom Ford ostavlja bez daha mirisom jednako koliko i pakovanjem. Parfemom dominira aroma crne trešnje, koja je poslužila i kao inspiracija za samu bočicu. Odvažan moćni miris postao je omiljen širom sveta.

Najbolji ženski parfemi su tajno oružje svake žene. Zavodljive, oštre i nežne mirisne note nikoga neće ostaviti ravnodušim, a ženski parfemi poseduju jedinstveno umeće zavođenja. Coco Chanel je zaključila da se parfemi prskaju na mesta na kojima želimo da nas voljena osoba poljubi! Najlepši ženski parfemi po muškom mišljenju najviše govore o tome:

 

5. Kilian, Princess Eau de Parfum

Orijentalna vanila prožeta svežim mirisom limuna, jasmina, berskve jasmina ostavlja upečatljiv utisak na sagovornika, ali istovremeno oduševljava i podseća na posebne trenutke.

 

 

6. Jean Paul Gaultier, Classique

Orijentalni cvetni miris za žene mnogi opisuju kao miris koji obećava zadovoljstvo, dovoljno drzak i zanosan da probudi skrivena sećanja. Čuvena bočica u obliku ženskog korseta je u odličnoj kombinaciji sa mirisom napravljenim za zavođenje - arome kruške, orhideje, ruže i cveta narandže. Po ovom parfemu drugi mogu da Vas prepoznaju čak i zatvorenih očiju!

 

Ženski parfemi: Preporuka najpoznatijih žena svih vremena

 

Pojedini parfemi postali su izvanredni vanvremenski klasici i traženi bez obzira na godišnje doba ili priliku u kojoj se nose. Oni su dokaz da se određene mirisne note ne mogu zameniti niti biti zaboravljene, jer ih one čine klasičnim i jedinstvenim. Aktuelni ženski parfemi ne moraju značiti da proizvodi moraju biti novijeg datuma i da se uklopi u trenutnu modu. Naprotiv, kada se pogleda koji su to najbolji ženski parfemi, na listi se nalaze parfemi kreirani čak pre nekoliko decenija. To najbolje govori u prilog tome da su manje i porodične parfemske kuće rušile sve stereotipe i same postavljale važeće standarde u industriji ženske kozmetike.

 

Vivijen Li, britanska glumica i Džeki Kenedi preporučile bi Vam dragoceno mirisno ostvarenje kuće Jean Patou, a to je čuveni parfem “Joy”. Predstavljen je za vreme Velike ekonomske krize 1930. godine, a sam kreator je izjavio da je to najskuplji parfem na svetu koji će kupcima doneti nekoliko kapi čiste radosti. Intenzivan miris parfema napravljen je od retkih cvetova jasmina i ruža, a proglašen je i najprodavanijim parfemom na svetu odmah nakon klasika Chanel no.5. Najbolju preporuku za kolekciju parfema brenda Creed dale su kraljica Viktorija, Ava Gardner i Grejs Keli. Sastojci za njihove parfeme čine mirisne ruže iz Turske i Maroka, jasmin iz Italije, iris, tuberoza iz Indije, ljubičice iz Parme, vetiver sa Haitija, burbon vanila i citrusni bergamot.

 

Ukoliko ste u potrazi za tajanstvenim i očaravajućim mirisnim notama, Ketrin Hepbern, Rita Hejvort i Džozefin Bejker bi preporučile kolekciju parfema Guerlain - posebno parfem “Sous Le Vent” drvenaste arome, “Shalimar” harmoniju cveća i vanile, kao i “Vol de Nuit”, obogaćen začinskim aromama jasmina, vanile i bergamota.

 

Ko su kreatori najboljih ženskih parfema?

 

Kada govorimo o niche parfemima, često se misli na parfemske kuće koje imaju nekoliko decenija, pa čak i vekova dugo uspešno poslovanje. Njihovi osnivači iskoristili su znanje, veštine i želju za učenjem kako bi napravili najbolje ženske parfeme. Neki od njih su to činili uz pomoć iskusnih parfimera ili “noseva”, kojima su poverili kreiranje mirisa. Na ovim pozicijama našle su se i žene, kreatorke parfema koje su zaslužne za brojna mirisna ostvarenja u kojima uživamo i danas. Pored toga, ideal ženske lepote i gracioznosti inspirisao je nekoliko parfimera da osnuje sopstvenu parfemsku kuću koja će proizvoditi ekskluzivne i najbolje ženske parfeme i time naglasiti posebnost svake žene.

 

Majda Bekkali odvažila se da pokrene svoj brend i ostvari svoj san. Danas ova parfemska kuća važi za jednu među najboljim niche kompanijama u svetu, koju je Majda Bekkali osnovala sa željom da ispriča fascinantne priče rodnog Maroka i uzbudljive priče njenih predaka. Osim izuzetnog mirisa, parfemi ove kuće predstavljaju istinsku umetnost. Bočice parfema ručno pravi vešti majstori staklari, koji su za svaki parfem kreirali jedinstvenu statuetu. Za poznatu parisku parfmesku kuću Jacques Fath maestralna parfimerka Cecile Zarokian svojim znanjem i veštinom obnovila je kolekciju parfema Green Water posvećenu aromatičnim citrusima, kreirajući vanvremenski parfem, a imala je prilike da u mladosti kreira svoj prvi parfem za kuću Amouage.

 

Parfemska kuća Maison Micallef nastala je kao projekat Martine Micallef, dizajnerke, slikarke i vajarke i njenog supruga Geoffrey Nejman. Martine na parfeme prenosi svoju dušu umetnika kreirajući personalizovane bočice parfema ukrašene blistavim Swarowski kristalima. Ne može se zaboraviti ni iskustvo parfemske kuće Tiziana Terenzi kojom upravljaju Tiziana i Paolo Terenzi. Mirisne kreacije svoga brata Tiziana pretvara u mala remek-dela prožeta čistim zlatom, najfinijim italijanskim staklom, najboljom italijanskom kožom i retkim italijanskim drvetom. Pet mirisa iz kolekcije Les Elixirs Charnels popularnog brenda Guerlain kreirala je Christine Nagel. Linija parfema inspirisana je ženskom senzualnošću i predstavlja pet različitih karaktera savremene žene.

 

Očaravajuće žene oduvek su bile inspiracija i vodilja kako dizajnerima odeće, obuće, kozmetike, tako i čudesnih parfema. Topla porodična priča stoji iza brenda Juliette Has a Gun kojeg je Romano Ricci pokrenuo inspirisan modnim stilom i mirisima njegove bake Nine. Njegov brend je u potpunosti posvećen ženama, koje obožavaju eleganciju. Philippe Starck osnovao je niche parfemsku kuću STARCK inspirisan malom parfimerijom svoje majke gde je prvi put otkrio svoju strast prema mirisima i želju ka eksperimentisanju mirisnim esencijama. Parfemi su za njega predstavljali neverovatno mirisno putovanje koje danas nastoji da podeli kroz svoje kolekcije parfema.

 

Mirisi koji budi najdraže uspomene

 

Još jedna moć parfema je njihov intenzitet koji budi one najlepše emocije i najdraže uspomene. Original ženski parfemi sa neverovatnom lakoćom prenose miris Mediterana, sunčanih plaža Sicilije, mirisnih vrtova Provanse, magije Orijenta i brišu granice među generacijama. Moć da se osetite dinamično, energično i glamurozno, a u isto vreme prefinjeno, elegantno i sveže, krije se u kombinaciji dragocenih sastojaka. Najbolji ženski parfemi postaju deo stila i karta za jedisntveno mirisno putovanje.

 

Biti sofisticirana, odvažna i zanosna žena nikada nije bilo uzbudljivije nego sada dok nosite pravi parfem koji slave Vašu ženstvenost. Njihova najveća vrednost ogleda se u tome na kakav način opisuju Vašu ličnost, a uz nekoliko kapi ovih parfema same birate kakav utisak želite da odate. Jedno je sasvim izvesno - nikada nećete proći nezapamćeno! Neka parfem bude Vaš podstrek da hrabro osvojite svet i postanete žena kojoj joj se dive.